Borko Stefanović negirao da je Dodiku postavljao ultimatume 1Foto: Beta/Info služba SSP

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović uputio je danas otvoreno pismo članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku i pozvao ga da prestane da napada i kleveće predstavnike opozicije u Srbiji.

U pismu Stefanović je odbacio Dodikove navode da ga je izbacio iz kabineta jer mu je postavljao ultimatume dok je kao član Vlade Srbije dolazio u Banjaluku kada je Dodik bio predsednik Republike Srpske.

Stefanović je naveo da je kao zvanični predstavnik Srbije išao u zakazane i planirane posete Banjaluci kako bi definisali određene projekte pomoći države Srbije Republici Srpskoj, ali i usaglasili politike vezane pre svega za poštovanje Dejtonskog sporazuma čiji je Srbija garant.

„Ne reagujem ni zbog Vas ni zbog sebe već zbog našeg naroda sa obe strane Drine koji treba da zna da nikada iz Beograda prema Republici Srpskoj nisu išli nikakvi ultimatumi, već smo u često složenim okolnostima radili zajedno kako bi na najbolji način zaštitili interese srpskog naroda, Republike Srbije i Republike Srpske“, napisao je Stefanović.

Stefanović je takođe dodao da ni on, niti bilo koji drugi predstavnik Srbije, nisu doživeti da ih iz Republike Srpske isteruje njen predsednik, i istakao da su tokom njegovih poseta Banjaluci sa Dodikom bili i ministri iz Vlade RS.

„Čitava ta priča oko izbacivanja bi bila komična da nije tragična. A tragična je, jer se i lažne anegdote mogu upotrebiti za podele i antagonizme između našeg naroda, što direktno ugrožava Republiku Srpsku i Srbiju. Tragična je, jer ste Vi svesni tog rizika koji Vas nažalost ne interesuje“, dodao je Stefanović u pismu Dodiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari