Borovčanin: Sažaljevam kukavice 1

Nenad Borovčanin, bivši bokserski šampion i državni sekretar u Ministarstvu za omladinu i sport, oštro je reagovao na odluku SPS da bude isključen iz stranke.

Kako je naveo u saopštenju za javnost, za odluku je saznao iz televizijskog dnevnika.

„Počelo je sa srpskom zastavom koju mi je pred odbranu titule evropskog šampiona uručio Ivica Dačić, a završilo se saopštenjem Statutarne komisije. Taj bokserski meč, kao i svaki prethodni, bio mi je novi ispit hrabrosti kao osobine koju najviše cenim kod ljudi, jer sam kukavice uvek sažaljevao. Sažaljevao sam ih jer ih savlada strah, pa mučenici ne smeju ništa da urade, prestanu da se bore, budu često i podmukli, ne smeju čak ni da se predaju, pa neko drugi za njih baci peškir predaje“, naveo je Borovčanin.

Dodao je i da je politički ring sličan, ali malo prljaviji zbog udaraca ispod pojasa i udaraca s leđa bez pogleda u oči. Istakao je da je ipak ušao u politiku na Dačićev poziv.

Borovčanin kaže će nastaviti da radi i korača svojim putem, a oni u SPS, svojim. “Na kraju, nisam se ni razočarao, niti naljutio, što je možda čudno, ali sam se veoma sažalio na Dačića“, tvrdi Borovčanin.

U četvrtak uveče je u sedištu SPS zasedala Statutarna komisija na kojoj je jednoglasno odlučeno da Nenad Borovčanin bude isključen iz članstva zbog najgrubljih povreda Statuta SPS, sklapanja koalicije na opštini Stari grad bez saglasnosti organa partije, odbijanja da učestvuje u disciplinskom postupku i najgrubljeg vređanja, omalovažavanja i narušavanja ugleda SPS.
Borovčanin je ranije za Danas izjavio da nema nameru da sa Markom Bastaćem, predsednikom opštine Stari grad, pravi novu stranku.

Nastavak postupka protiv Tončeva

Statutarna komisija SPS prekinula je postupak protiv Dijane Vukomanović zbog iščlanjenja i uputila javni apel da vrati poslanički mandat. Funkcionerima Igoru Novakoviću i Ivani Petrović, protiv kojih se, takođe, vodio disciplinski postupak, izrečeni su ukori. Disciplinski postupak protiv funkcionera Novice Tončeva se nastavlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari