Boško Obradović sutra u tužilaštvu zbog sukoba pred Skupštinom Srbije 1Foto:Beta/Milan Obradović

Lider Pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas u Begoradu će se odazvati pozivu Tužilaštva da sutra, četvrtak, bude saslušan zbog nedavnog incidenta na ulazu u Skupštinu Srbije.

Ponovio je da se neće pozivati na poslanički imunitet i da tužilaštvo treba da postupa neselektivno, umesto što se bavi „samo opozicijom“.

„Veoma sam raspoložen da iznesem instinu o onome što se toga dana desilo tokom našeg protesta isped Doma Narodne skupštine“, rekao je Obradović za agenciju Beta.

U svojstvu osumnjičenog on je pozvan da sutra, u 10.00 sati, dodje u Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu, a pozvano je još troje članova njegovog Pokreta Dveri.

Naglasio je da je dobro da tužilaštvo „počne da radi svoj posao“ i da bi „bilo dobro da istovremeno odgovori i na (njegove) krivične prijave protiv predsednika Aleksandra Vučića, ministara Aleksandra Vulina i Nebojše Sefanovića, kao i Branka Stefanovića, ministrovog oca, i republičkog tužioca Zagorke Dolovac“.

Kako je naveo, te krivične prijave „već mesecima stoje u fijokama tužilaštva“.

„Tek onda bi to bio dokaz da tužilaštvo neselektivno sprovodi pravdu. U ovom trenutku, medjutim, imamo krajnje selektivan pristup“, smatra Obradović.

Navodeći da je 16 članova Pokreta Dveri u postupku pred tužilaštvom ili prekršajnim sudom, napomenuo je da to „govori da u Srbiji još nije uspostavljeno neselekivno pravosuđe“.

„Oni se, očito, još bave isključivo predstravnicima opozicije“, naglasio je Obradović.

Za sutra je previđeno da u istom tužilaštvu budu saslušana još tri člana Dveri.

Protiv Obradovića i drugih članova Dvri krivičnu prijavu je podnelo Ministarstvo unutrašnjih poslova, a tužilašvo saopštilo da ih tereti da su 8. maja ispred Doma Narodne skupštine „izvršili nasilje prema narodnom poslaniku Marijanu Rističeviću i ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru, kao i prema drugim osobama“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari