Boško Obradović u Moskvi 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa (arhiva)

Predsednički kandidat Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović otputovao je u Moskvu, gde je bio gost ruske Dume.

Obradović je izjavio da Srbija od Rusije može mnogo da nauči, pre svega u oblasti politike nataliteta.

„Budući predsednik Srbije mora mnogo intenzivnije da radi na strateškoj saradnji sa Rusijom, u političkom, ekonomskom i vojno-bezbednosno smislu. Saradnja sa Rusijom i njeno vreme tek dolazi“, izjavio je Obradović.

Obradović smatra da „ovi predsednički izbori mogu da donesu možda smenu političke generacije u Srbiji“. „Sve druge kandidate najbolje testira to ćutanje o pljački iza koje su banke sa najvećim kamatnim stopama u Evropi i tajkuni koji ne plaćaju porez Srbiji. Na svim nivoima vlasti, od republičkog, preko pokrajinskog do lokalnih samouprava i javnih preduzeća i ustanova, partijski paraziti u poslednjoj deceniji, prema izveštaju Državne revizorske institucije, opljačkali su čak 50 milijardi evra“, tvrdi Obradović.

Briselski pregovori su praktično već propali i moraju se vratiti tamo gde im je mesto, u Savet bezbednosti, jer po Rezoluciji 1244, UN imaju poslednju reč. Pošto je Brisel mrtav projekat, smatram da EU više nema kapacitet da rešava ni jedno pitanje, pa ni kosovsko. SB UN je pravo mesto i zato što tamo imamo saveznike u Rusiji i Kini, smatra Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari