Bošnjačke institucije potpisale sporazum o saradnji 1Novi Pazar Foto: Senad Župljanin

Predsednici Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV), Bošnjačkog veća Crne Gore (BVCG) i Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ iz Sarajeva, Jasmina Curić, Ejup Nurković i Sanjin Kodrić,, u Novom Pazaru, potpisali su sporazum o saradnji.

Tim dokumenzom, kako je saopšteno, „formalizuje se dosadanja i unapređuje buduća međusobna saradnja, s ciljem ostvarivanja interesa Bošnjaka kao naroda u kulturi i društvu, poštujući sve posebnosti i autonomnost u radu strana potpisnica“.

Potpisinici sporazuma su ocenili da su njihove veze, i do sada, bile dobre, a ovim saradnja treba da bude sadržajnija i „obavezuje na još bolje međusobne odnose“.

Ambicija BZK „Preporod“ da se obnovi rad „Preporoda“ u Srbiji i Crnoj Gori. Sporazumom je utvrđeno da će sve tri strane raditi na razvijanju i snaženju svesti o ukupnoj bošnjačkoj kulturi i identiteta Bošnjaka kao naroda u svetskoj zajednici naroda i kulture. Predviđeno je i pružanje međusobne pomoći pri realizovanju različitih projekata,programa i aktivnosti u kojima zajednički učestvuju i međusobna pomoć i podrška u kulturnim, obrazovnim, naučnim i društvenim projektima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari