Božović (DS): Krov nad glavom za sve porodice vojnih beskućnika 1Foto: Fonet DS

Poslanik Demokratske stranke (DS) Balša Božović najavio je danas da će, u saradnji sa Udruženjem vojnih beskućnika Srbije, pripremiti predlog rešenja za oko 2.000 porodica vojnih lica koje su ostale bez krova nad glavom.

Božović kaže da će se, kao i u slučaju smeštenih u hotelu Bristol, boriti da se reši njihovo stambeno pitanje i da dobiju prava koja su im decenijama uskraćivana.

„Porodice vojnih lica moraju imati krov nad glavom. To su ljudi koji su svoj život posvetili služeći ovu zemlju i nećemo dozvoliti da im se vraća tako što će biti beskućnici, što će im se uskraćivati prava koja im po zakonu pripadaju i što će biti ponižavani, držani u nečijoj milosti, ili, kao u slučaju Bristola, tako što će neko trgovati njihovim sudbinama zarad svog profita“, rekao je Božović na Skupštini Udruženja vojnih beskućnika Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, Božović je podsetio da je, kada je problem porodica koje su živele u hotelu „Bristol“ rešen, obećao da se nikada više tako važna pitanja ne smeju rešavati iznuđenim pojedinačnim rešenjima, nego da se mora naći sistemsko rešenje koje će svima garantovati dom na koji imaju pravo.

„U Srbiji ima još mnogo Bristola i još mnogo nepravdi koje moramo da rešimo. Imamo azbestno naselje u Surčinu, gde ove ljude truju jer žive u zgradama napravljenim od otrovnog, zabranjenog i kancerogenog materijala. Imamo kolektivne centre u Novom Sadu, Nišu, Beogradu, u mnogim drugim mestima, gde su zbog neodgovornog odnosa režima hiljade porodica uskraćene za prava koja im pripadaju. Nećemo od njihovih stečenih prava odustati, obećavam“, rekao je on.

Božović je dodao i da, nakon nalaženja rešenja za ljude koji su živeli u „Bristolu“, pravdu moraju da dobiju sve porodice vojnih lica, kako one koje imaju pravo na dugoročni zakup, tako i one koje imaju pravo na kratkoročni zakup.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari