Božović: Fer i pošteni izbori ne odgovaraju jedino Vučiću 1Foto: DS

Narodni poslanici Balša Božović i Aleksandra Jerkov, zajedno sa članovima i rukovodstvom Demokratske stranke su zahteve za fer i poštene izbore nastojali uručiti na adresu predsednika Aleksandra Vučića.

Kako se navodi u saopštenju njihove stranke, njima nije omogućeno da lično isporuče formulisanje zahteve, čime je još jednom demonstrirala nespremnost za dijalogom i pogubna i antidemokratska politika „iza zatvorenih vrata“ .
Po izlasku iz zgrade Predsedništva Balša Božović je bio rezolutan u oceni da fer i demokratski izbori ne odgovaraju samo i jedino Aleksandru Vučiću. Njegov strah od fer uslova, ravnopravnog tretmana, slobodnih medija i demokratskog ambijenta jasan je. Kada bi se poštovale procedure, standardi i demokratske tekovine uspostavljena autokratija ne bi imala više stubove na kojima počiva: strah, kontrola i pritisak. Mi smo uporniji u težnji za sprovođenjem zahteva zato što ne činimo to u interesu sopstvenog održanja na vlasti nego boljitka za sve građane – zaključio je Božović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari