Božović: Zar u svakoj žardinjeri morate da se ugradite 1Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Beograd na vodi je najveća sramota ove vlasti i ove vlade. Ono što je nekada predlagala Mirjana Marković i JUL to danas čini Vučić i SNS predlažući neke imaginarne programe i novi identitet Beograda.

Ne treba Beogradu, koji je star nekoliko hiljada godina, novi identitet. Beograd ima svoje simbole i ne treba neki Alabar iz Dubaija da pravi nove simbole u Beogradu.“

To je rekao Balša Božović, poslanik DS, obrazlažući zašto dnevni red treba dopuniti utvrđivanjem okolnosti za izdavanje građevinske dozvole za projekat Beograd na vodi, ali i o preskupoj investiciji vezanoj za rekonstrukciju Slavije.

Božović je naveo i da Beograd s ozbirom na svoju tradiciju ne može da dobije „fontanu sa nekog sajta, tipsku fontanu koju je neko video u Dubajiu. On je upitao gradsku vlast zašto je fontana koštala dva miliona evra, kada na sajtu košta 500.000 evra.

„Kako je moguće da u svakom poslu, asfaltiranju, svakoj žardinjeri vi morate da se ugradite, da pljačkate i otimate i zato je potrebno formiranje anketnog odbora, da vidimo zbog čega je direktor muzičkog programa fontane plaćen mesečno 150.000 dinara. Ta fontana ima i direktora“, tvrdi Božović, kojem je predsednica parlamenta zatim zbog tona kojim je govorio poručila: „Poslaniče, smirite se, niste na mitingu“.

Božović je uzvratio da SNS treba da bude sramota zbog umanjenja penzija. „Sram vas bilo gospodo iz SNS“, rekao je Božović, a predsednica parlamenta Maja Gojković mu je poručila da je prekoračio svaku moguću meru u obraćanju parlamentu.

„Vi uvek pravite problem. Povremeno se uzdržavate i onda počnete da vređate. Ne možete tako da govorite. Tolerisala sam uvrede i na moj račun. Nemojte to da radite“, poručila mu je predsednica parlamenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari