Inspektor Policijske uprave u Požarevcu Dejan Adamović kome je određen pritvor kao inspektor je radio u Službi privrednog kriminala, dok je Marković bio angažovan kao inspektor u Upravi za strance i pograničnu policiju.
Kako je za Danas juče izjavio upravnik Zabele Dragoljub Brajović, on je zatečen hapšenjem i nema objašnjenje za to što se desilo.
– Terete me za neke stvari od pre 10 godina, iz 1997. i zaista ne znam o čemu se radi. Zatečen sam ovim što se dogodilo. To je iz perioda kada sam bio u policiji. Ne znam da li još nešto mogu da dodaju tome. Zaista sam zatečen – rekao je Brajović.
Na mesto upravnika Zabele Brajović je došao 2004, a ranije je bio inspektor u kriminalističkoj policiji SUP Požarevac.
Kako u razgovoru za Danas objašnjava direktor Uprave za izvršenje zavodskih sankcija Saša Vukadinović, upravnik Zabele je bio lišen slobode i posle nekoliko sati pušten iz policije.
– Zvanično objašnjenje nemamo. Zalažemo se da svako odgovara ukoliko protiv njega ima dokaza. Brajović ostaje na svom radnom mestu. Ne menja se ništa – rekao je Vukadinović.
Ovo je druga akcija policije u poslednjih nekoliko dana u Požarevcu. Bivši policijski inspektor Slađan Milenković, protiv koga je podneta krivična prijava zbog falsifikovanja isprava, pušten je na slobodu, a protiv njega će biti sprovedene istražne radnje u pretkrivičnom postupku u Opštinskom sudu u Požarevcu. Preostalim policajcima uhapšenim prošlog vikenda u akciji policijske uprave Požarevac i Sektora za unutrašnju kontrolu MUP Srbije određen je jednomesečni pritvor. Oni su osumnjičeni za primanje mita, prikrivanje izvršenja niza krivičnih dela, zloupotrebu službenog položaja i trgovinu ljudima.