Branabić sa jermenskim predsednikom: Beograd namerava da otvori ambasadu u Jerevanu 1Foto: FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa predsednikom Jermenije Armenom Sarkisijanom o unapređenju saradnje dve zemlje, posebno u oblastima informaciono-komunikacionih tehnologija i obrazovanja, saopštila je Vlada.

Predsednik Jermenije je poručio da je u obrazovanju ključ napretka svakog društva i dodao da njegova zemlja sa tim ciljem veliku pažnju posvećuje jačanju obrazovnog sektora, navodi se u saopštenju.

Brnabić je na sastanku sagovornika upoznala i sa ekonomskim reformama koje Srbija sprovodi, kao i sa poreskim podsticajima za razvoj ekonomije znanja.Ona je kazala da je Srbija posvećena transformaciji svoje ekonomije, kako bi ona u bliskoj budućnosti bila zasnovana pre svega na inovacijama i na znanju.

Takođe je poručila, dodaje se u saopštenju, da naša zemlja visoko ceni principijelnu podršku Jermenije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i da je zainteresovana za intenziviranje političkog dijaloga i saradnje dve zemlje.

„Srbija je čvrsto opredeljena za unapređenje i dalji razvoj svih oblika bilateralne i multilateralne saradnje sa Jermenijom, o čemu svedoči i namera Beograda da otvori ambasadu u Jerevanu u što skorijem roku“, navela je Vlada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari