Branko Ružić: Deo opozicije misli da će neko da ih instalira na vlast bez izbora 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanovic

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Branko Ružić izjavio je danas da ne razume odluku dela opozicije da bojkotuje izbore, navodeći da „oni misle da će neko da ih instalira na vlast“.

On je u Čačku, gde je prisustvovao otvaranju renovirane sale lokalne Skupštine i proslavi 29 godina Gradskog odbora SPS-a, rekao da je predlog dela opozicije da se odloži termin izbora „paradoksalan“.

„Nakon svega što je Vlada Srbije uradila, u saradnji sa OEBS-om, Skupštinom Srbije i svih mera koje su već primenjuju, neverovatno je da oni nakon toga izađu sa paradoksalnim predlogom da se prekrši Ustav i odloži termin parlamentanih, pokrajinskih i lokalnih izbora. To očigledno govori da bi oni želeli da na vlast dođu bez izbora. To u Srbiji, kao demokratski uređenoj državi zaista nije moguće“, rekao je Ružić.

Pozvao je opozicione stranke koje su najavile bojkot, da izađu na izbore, navodeći da je „mnogo lepše kada imate šarenolikost partija u parlamentu“ ali je i dodao da eventualni dela opozicije „ne može narušiti ni legitimnost ni regularnost izbora“.

„Nisam uveren da uopšte mogu da zavrede neku pažnju, ali bilo bi fer da časno i pošteno izađu na izbore, da pokažu šta znaju , promovišu svoj program i građani će to umeti da cene. Ukoliko ne izađu na izbore, priča da ti izbori neće biti legitimni, prosto ne stoji, zato što je njhov izbor da li žele da učestvuju na izborima ili ne, a njihovih pet, šest ili sedam procenata, na koliko mogu računati ukoliko bi ušli u izbornu trku, ne može narušiti ni regularnost ni legitimitet te izborne utakmice“, rekao je Ružić.

Dodao je da je Socijalistička partija Srbije „uvek spremna“ za izbore i da je „jedina tradicionalna partija na političkoj sceni u Srbiji koja je i dalje referentna u pogledu uticaja na sve društvene procese koji se odvijaju u državi“.

„Mi smo uvek spremni za izbore, kad završimo jedan izborni ciklus krećemo odmah u novu kampanju, ali ne u kampanju radi kampanje, već da radom i vrednosnim sistemom koji promovišemo afirmišemo program koji zastupamo i politiku koja proističe iz tog programa“, rekao je potpredsednik SPS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari