Brnabić: BiH ključni partner u regionu 1Foto: Zoran Mrđa/FoNet

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa delegacijom Predsedništva Bosne i Hercegovine, predsedavajućim Draganom Čovićem i članovima Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i Mladenom Ivanićem.

Ona je poručila da Srbija snažno podržava razvoj odnosa sa tom državom i da je vidi kao jednog od ključnih partnera u regionu.

Premijerka Srbije je istakla da je zadovoljna zbog dobre ekonomske saradnje i činjenice da spoljnotrgovinska razmena konstantno raste. Sagovornici su se saglasili da saradnja može biti unapređena povećanjem investicija, realizaciji infrastrukturnih projekata i zajedničkim nastupom na trećem tržištu.

Brnabić je podvukla da je Srbija zadovoljna činjenicom da postoji uzajamna podrška u procesu evropskih integracija i regionalnoj saradnji. Brnabić je dodala i da je zadovoljna što Srbija i BiH uspešno sarađuju u više regionalnih inicijativa u okviru „Berlinskog procesa“.

Predsednica Vlade i delegacija Predsedništva BiH konstatovali su da je za razvoj država Zapadnog Balkana važna stabilnost u regionu i iskren dijalog kojim će biti rešavana sva otvorena pitanja.

Premijerka Srbije je rekla da se očekuje dalje jačanje političkog dijaloga i da se nada nastavku uzajamne podrške u stvaranju bolje političke i ekonomske klime u regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari