Brnabić: Blumberg preneo tumačenje moje izjave 1Foto: EPA / Koča Sulejmanović

Premijerka Ana Brnabić izjavila je sinoć da Blumberg nije preneo njenu izjavu već tumačenje njene izjave.

Ona je to rekla gostujući na RTS upitana o intervjuu koji je dala agenciji Blumberg kada je preneto da je rekla da bi Srbija – ako bi morala da bira između Rusije i EU – izabrala EU. Ističe da u međunarodnim krugovima niko nije postavio pitanje Srbiji da bira između Rusije i EU.

„Srbija razmišlja o svojim ekonomskim interesima, o svojoj ulozi u političkim okvirima, razmišlja o najboljim interesima svojih građana. Naš strateški put je EU, ali imamo tradicionalne veze sa ruskim narodom, ali i ekonomske veze jer je Rusija veliko tržište“, naglasila je premijerka.

Dodaje da bi zato bilo neracionalno da imamo loše odnose sa Rusijom. „Najvažnije je da smo mi uvek imali iskrenu politiku prema svakom svom partneru, svi znaju politiku Srbije – znaju da je strateški put EU, znaju za prijateljstvo sa Rusijom i Kinom, i da se trudimo da imamo sve bolje kontakte sa SAD“, ukazala je Brnabić.

Premijerka je, odgovarajući na pitanje da li oseća kao hendikep to što iza nje ne stoji nijedna politička partija, odgovorila da se ne oseća tako i navela da Vlada radi kao tim. „Sa njima sam radila 10 meseci, imala sam fantastičnu podršku od kada sam predložena za mandatarku, veliku podršku sam imala u pripremi ekspozea i rasprave u Skupštini. Nije mi teško da održavam disciplinu koju je napravio Vučić“, rekla je Brnabićeva.

Imam poštovanje prema ministrima, oni imaju poštovanje prema meni, kaže premijerka. Govoreći o komunikaciji sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, Brnabićeva je rekla da nije u dnevnom kontaktu sa njim, ali da se konsultuju kad god smatra da je to potrebno.

Prema njenim rečima, odlična saradnja premijera i predsednika je jačina Srbije. „Vlada ne treba toga da se stidi. Deluje kao da bi najbolje bilo da se predsednik i premijer ne vole i da ne pričaju. Naravno da ću se kao nova predsednica Vlade konsultovati, i kao ministarka državne uprave sam se konsultovala sa prethodnom ministarkom“, navela je Brnabićeva.

Premijerka smatra da je najvažnije da Vlada radi i ujutru i uveče i vikendom. „Verujem da ću izdržati pun mandat“, zaključila je Brnabićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari