Brnabić: Duboko poštujem SPC 1Foto: MDULS

U Vladi nije bilo razgovora o legalizaciji gej brakova, izjavila je za Politiku ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić.

„Svesna sam činjenice da LGBT zajednica mene doživljava kao oficira za vezu sa Vladom Srbije, ali legalizacija istopolnih brakova, najiskrenije rečeno, nije moj resor“, rekla je Brnabić.

O ovom pitanju, kako je dodala, moram da se konsultujem sa ministrima u čijem je to resoru i sa predsednikom vlade odnosno budućim predsednikom države.

To jeste jedno veoma kompleksno pitanje, ali o tome do sada nismo razgovarali u vladi. Ja ne mogu da dam svoj lični stav o tome, rekla je Ana Brnabić. Ona je naglasila i da se ne slaže sa ocenom iz izveštaja Evropske koisije u kojoj se traži da vlast obrati pažnju na govor mržnje i napade usmere na LGBT, i dodala da se ti slučajevi dešavaju u svim zemljama sveta.

Za devet meseci, koliko se nalazim na ovoj poziciji, nisam imala nijedan problem zbog svoje seksualne orijentacije, rekla je Brnabić.

Povodom glasina da se Srpska pravoslavna crkva protivi njenom eventualnom izboru za premijera, što je SPC demantovala, Brnabić je rekla da ima duboko i iskreno poštovanje prema instituciji SPC.

Oni su bili dovoljni iskreni i profesnionalni da i mom kabinetu pošalju isti demanti koji su poslali javnosti i ja sam im juče zahvalila na tome, istakla je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari