Brnabić i delegacija kineskog vrhovnog suda: Srbija ceni ulogu Kine u odbrani međunarodnog prava 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je danas na sastanku sa delegacijom Vrhovnog narodnog suda Kine poručila da Srbija visoko ceni ulogu Kine u poštovanju i odbrani međunarodnog prava, saopštila je Vlada.

Delegaciju sudija Vrhovnog narodnog suda Kine predvodio je predsednik tog suda Džou Djijang.

Sagovornici su konstatovali da su odnosi Srbije i Kine izvanredni i da ih karakteriše sveobuhvatno strateško partnerstvo i „savremeno čelično prijateljstvo“, navodi se u saopštenju.

Tokom posete predsednika Vrhovnog narodnog suda Kine potpisan je Memorandum o razumevanju sa Vrhovnim kasacionim sudom Srbije.

Budući da je Kina najvažniji trgovinski partner Srbije u Aziji, naša zemlja pridaje veliki značaj privrednoj saradnji u okviru mehanizma Kina-CIEZ, kazala je premijerka i izrazila zadovoljstvo što će Srbija imati priliku da u okviru te saradnje 8. i 9. oktobra bude domaćin četrvrte Kina-CIEZ ministarske konferencije u oblasti inovacija.

Brnabić je kazala da će Srbija nastaviti da podržava Kinu na bilateralnom i multilateralnom planu, kao i putem mehanizma saradnje „17+1“, kojem naša zemlja pridaje poseban značaj.

Premijerka je čestitala 70. godišnjicu osnivanja Narodne Republike Kine, koja će biti obeležena 1. oktobra 2019.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari