Brnabić i Džonson: Zbog budućih generacija mora se naći kompromis 1Foto: Insajder.net

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa američkim senatorom i predsedavajućim senatskog Komiteta za nacionalnu bezbednost, kao i Potkomiteta za Evropu i regionalnu bezbednosnu saradnju Ronom Džonsonom o evropskoj budućnosti Srbije, dijalogu Beograda i Prištine i regionalnoj stabilnosti.

Kako se navodi u saopštenju, premijerka je zahvalila senatoru Džonsonu na konstruktivnom pristupu SAD-a u pronalaženju trajnog i održivog rešenja za Kosovo i Metohiju, kroz dijalog Beograda i Prištine. „Zamrznuti konflikt nije dobro rešenje“, istakla je predsednica Vlade i naglasila da bi to bilo loše okruženje za razvoj biznisa i opstanak našeg naroda na teritoriji Kosova i Metohije.

Američki senator Ron Džonson, rekao je da se mora gledati u budućnost, i da u okviru svoje posete regionu to ističe kao osnovni princip. Pohvalio je reforme koje sprovodi Srbija na svom evropskom putu i naglasio značaj stabilnosti i prosperiteta celog Zapadnog Balkana.

Zbog budućih generacija mora se pronaći kompromisno rešenje, zajednička je ocena premijerke i amerikog senatora. Jučerašnja poruka koju je uputio predsednik Aleksandar Vučić bila je jasna: naši ciljevi su mir, stabilnost i saradnja, kao preduslov za ekonomski boljitak Srbije i celog regiona“ naglasila je premijerka Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari