Brnabić i francuski parlamentarci zadovoljni jačanjem ekonomske saradnje 1Foto: FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić i francuska parlamentarna delegacija koju predvodi Žak Mer danas su izrazili zadovoljstvo jačanjem ekonomske saradnje dve zemlje i ocenili da ima prostora za nova francuska ulaganja u Srbiju i nove investicije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Brnabić je sa francuskom parlamentarnom delegacijom razgovarala u Beogradu o bilateralnim političkim odnosima i proširenju ekonomske saradnje.

Francuski parlamentarci su izrazili podršku reformama koje Srbija sprovodi na evropskom putu, uz ocenu da ovakve posete doprinose jačanju veza i pomažu širenju evropskih vrednosti u regionu.

Gosti su premijerki Brnabić uručili inicijativu francuskih poslanika da se uspostavi dijalog medju parlamentima regiona u okviru Berlinskog procesa.

Brnabić je istakla da su odnosi Srbije i Francuske dobri i sadržajni uz ocenu da intenziviranje parlamentarne saradnje u poslednje tri godine predstavlja važan segment u jačanju bilateralnih odnosa dve zemlje, navodi se u saopštenju.

Ona je rekla da pristupanje Evropskoj uniji ostaje strateški cilj Vlade Srbije, uz nastavak sprovodjenja neophodnih reformi na putu ka članstvu.

Prmijerka je ponovila da jednostrani potezi Prištine mogu da destabilizuju ceo region Zapadnog Balkana i rekla da Srbija ostaje pri uverenju da je jedini put za rešenje problema postizanje kompromisnog rešenja, koje bi bilo prihvatljivo za obe strane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari