Brnabić i Kif o Bregzitu i posle njega 1Denis Kif i Ana Brnabić Foto: FoNet/Vlada Srbije/ Slobodan Miljević

Ambasador Velike Britanije Denis Kif obavestio je danas predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić o aktuelnoj situaciji u vezi Bregzita i aktivnostima na kojima se radi, u saradnji sa resornim ministarstvima u Vladi Srbije, kako ekonomska saradnja i robna razmena dve zemlje ne bi naišle na prepreke i pošto ovaj proces bude završen.

Na sastanku je bilo reči i o usaglašavanju sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Velike Britanije, saopšteno je iz Vlade Srbije. Saradnja dve zemlje u svim oblastima je dobra, ocenio je Kif i izrazio optimizam da će ta saradnja nastaviti da napreduje i nakon Bregzita.

Istaknuto je da su postignuti odlični rezultati u poboljšanju investicionog okruženja i poslovnog ambijenta u Srbiji i da je neophodan nastavak reformi koje bi ubrzale jačanje vladavine prava i borbu protiv korupcije i doprinele povećanju robne razmene i investicija Velike Britanije.

Brnabić je zahvalila ambasadoru Kifu na podršci Vlade Velike Britanije kroz Fond za dobru upravu, naročito značajnu za reformu državne uprave, modernizaciju administracije i uvođenje elektronske uprave, navodi se u saopštenju.

Ona je istakla da je posebno zahvalna na programu Britanskog saveta „Škole za 21. vek“, kao podršci razvoju kapaciteta škola kako bi se učenicima omogućilo da steknu veštine kritičkog razmišljanja, rešavanja problema i programiranja. Brnabić je ocenila da je ovaj projekat jedan od ključnih za budućnost dece i odličan je primer kako kroz digitalizaciju jačaju veze dve države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari