Brnabić i Luteroti: Austrija i Srbija važni ekonomski partneri 1Foto: FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Austrije Nikolausom Luterotijem o bilateralnim odnosima dve zemlje, evropskim integracijama Srbije i situaciji u regionu.

Premijerka Brnabić zahvalila je Austriji na podršci koju pruža Srbiji u procesu evropskih integracija i otvaranju novih poglavlja. Ona je izrazila uverenje da će se ta podrška nastaviti i u budućnosti, naročito u svetlu austrijskog predsedavanja Savetu Evropske unije, u drugoj polovini ove godine, piše u saopštenju za medije.

Ambasador Luteroti objasnio je da je Austrija već predstavila prioritete predsedavanja Savetu, među kojima je integracija Zapadnog Balkana jedno od najvažnijih pitanja.

Kako se navodi u saopštenju sagovornici su se saglasili da su dve zemlje važni ekonomski partneri i izrazili interes za dalje intenziviranje ekonomske saradnje i dolazak novih austrijskih kompanija na srpsko tržište.

Luteroti je pohvalio napredak Srbije u oblasti digitalizacije i e-uprave i objasnio da je za Austriju ovo veoma važno pitanje, o čemu svedoči i činjenica da će predsedavanje Austrije Savetu Evropske unije biti u potpunosti elektronsko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari