Brnabić: Jadarit ruda budućnosti 1Ana Brnabić Foto: Beta/SLOBODAN MILJEVIĆ

Imamo veliku budućnost pred nama, izjavila je danas u Šapcu predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ukazala da je to u Mačvanskom kraju – ruda jadarit, zbog koje Srbija ima 10 odsto svetskih rezervi litijuma.

To je ogroman potencijal za budućnost, ali moramo da budemo pametni, da stvorimo nova radna mesta, da zaštitimo naša rudna bogatrstva, rekla je Brnabić u kampanji predsednika Srbije „Budućnost Srbije“.

Radimo na tome svaki dan kako da dovedemo fabrike ovde, da izvozimo gotove proizvode, da stvorimo dodatu vrednost, dodala je ona. Brnabić je ukazala da Srbija danas ima dva važna strateška partnerstva u avioindustriji. Sa Etihadom imamo Er Srbiju i sa Vensijem aerodrom na kojem očekujemo 15 miliona putnika, koji će kroz koncesije doneti milijardu i po evra, rekla je ona.

Brnabić je ukazala da je nezaposlenost mladih i dalje velika, veća od 51 odsto, a da su uvedeni posebni poreski podsticaji za njih. I tako je u Mačvanskom okrugu na taj način otvoreno 50 kompanija, navela je premijerka.

Radimo isključivo u vašem interesu, poručila je Brnabić okupljenim građanima na trgu u Šapcu i naglasila da joj je čast da radi sa Aleksandrom Vučićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari