Foto:FoNet/AP

Brnabić, koja je danas posetila Vrnjačku Banju, nije želela da otkriva detalje u vezi sa svojim ekspozeom, objašnjavajući da ne želi da razgovara o tome dok ne bude imala „jasnu sliku“.

Novinarima je rekla da očekuje apsolutnu podršku u Narodnoj skupštini Srbije.

„Jedino korektno i uz puno poštovanje institucija je da to prvo predstavim poslanicima koji predstavljaju sve građane“, rekla Ana Branbić, prenosi N1.

Nije želela da otkriva kada će biti održana posebne sednice Skupštine na kojoj će se birati nova vlada, kao ni da li će zadržati svoj resor.

„Jedino korektno i uz puno poštovanje institucija je da to prvo predstavim poslanicima koji predstavljaju sve građane. Mislim da ću prvo to predstaviti Skupštini“, rekla je Brnabić.

Komentarišući najavu predsednika Jedinstvene Srbije da poslanici te stranke neće glasati za nju u Skupštini, mandatarka je rekla da je to pravo svakog poslanika i dodala da očekuje da se samo na osnovu njenog ekspozea i predloženog sastava vlade odlučuje o tome da li će joj biti pružena podrška ili ne.

„Samo na osnovu toga“, kazala je Ana Brnabić, prenosi N1.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave posetila je danas Vrnjačku Banju kako bi proverila uvođenje novog informacionog sistema eZUP i primena Zakona o opštem upravnom postupku. Nju je ispred Opštine dočekao veći broj građana, koji su se okupili kako bi je pozdravili.