Brnabić: Mladi drže ključ kraja epidemije, stiže još Fajzer vakcina 1Foto: printskrin/pink

Premijerka Ana Brnabić izjavila je večeras da je optimista kada je reč o epidemiji korona virusa, ali da je donekle brine i dalje mali procenat vakcinisanih mladih ljudi.

„Mladi drže ključ kraja epidemije i naše potpune sigurnosti i kolektivnog imuniteta“, rekla je Brnabić u emisiji „Hit tvit“ na TV Pink.

Ona je dodala da je njihova želja da 21. juna „otvore“ Srbiju, ali da će se mogućnost za to videti tek kada se približimo datumu. „Ono što je nama važno jeste, da se ljudi što pre vakcinišu. Sutra dolazi još Fajzer vakcina, tu nema nikakvog problema“, rekla je Brnabić, navodi se na portalu Pink.rs.

Komentarišući digitalne potvrde o vakcinaciji, ona je rekla da je Srbija prva ili druga zemlja koja je počela da ih primenjuje.

„Njih je već priznala Grčka. Takođe i UAE, Turska, Mađarska, Španija… očekujemo svi da ih priznaju“, rekla je Brnabić i dodala da su oni primer kako to treba da izgleda i da mnoge zemlje uče od Srbije. Dodala je da veruje da će i Sinofarm vakcina biti prihvaćena, kao i da će EU priznati sve vakcine. Ana Brnabić je istakla da Srbija ima odlične rezultate i u ekonomiji i da je prvi kvartal bio odličan.

„Industrija raste, građevinarstvo takođe, informaciono-komunikacione tehnologije su doživele jak oporavak. Mnogo nam dobro ide“, rekla je Brnabić.

Ona je navela da za nju postoje u ovom trenutku dve stvari koje će obezbediti i dalji uspeh Srbije – da je Vučić živ i zdrav i da niko ne podriva regionalnu stabilnost. „Zato se toliko plašim za obe ove stvari“, rekla je Brnabić i dodala da je najbitnije da je Vučić živ i zdrav i Srbija će nastaviti da pobeđuje.

Podsetimo, vakcine protiv korona virusa proizvođača Fajzer i Astrazeneka efikasne su protiv indijskog soja virusa, rezultat je novog istraživanja britanskih stručnjaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari