Brnabić nema informaciju o premijeru 1Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je danas da nema nikakvu informaciju o tome ko će biti novi premijer Srbije.

Pogledala sam danas naslovne strane svih medija i proglasili su najmanje tri premiejra. Ne bih dalje to koementaraisala, rekla je Brnabić novinaraima na Fakultetu organizacionih nauka.

Na pitanje novinara da li je zainteresovana za tu funkciju, Brnabić je odgovorila da ne želi sada da priča o tome. Ne bi bilo korektno ni prema premijeru, ni prema kolegama u vladi, rekla je ona.

Pretpostavljam da ćemo sesti svi zajedno, ali to je odluka Aleksandra Vučića, koji će kao predsednik dati priliku nekome da napravi vladu, kazala je Brnabić. Istakla je da je važno da su izbori protekli u najboljem redu, u odnosu na predizbornu atmosferu koja je bila agresivna.

Brnabić izjavila i da je birački spisak sa svim nedostacima ipak referentan, jer se svakodnevno ažurira. Ona je istakla da je „birački spisak u ovom trenutku ažuriraniji nego što je ikada u prošlosti bio“, što je rezultat i njegove kompletne ažuriranosti 2012. godine, kada su održani izbori na svim nivoima u Srbiji.

„On se od tada svakodnevno ažurira, sa ljudima koji su preminuli, sa ljudima koji postaju punoletni pa su u biračkom spisku“, kazala je ministarka i dodala da mehanizam ažuriranja treba da se usavrši. Istakla je da će „problemi s biračkim spiskom“ postojati sve dok se ne uvede elektronsko glasanje.
„Mi smo godinama daleko od toga, tako da ne najavljujem sada da smo bilizu tome“, rekla je Ana Brnabić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari