Brnabić: Nema zamene za Briselski dijalog 1Foto: Beta / Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da razgovori Beograda i Prištine u Berlinu i najavljeni razgovori u Parizu u prisustvu nemačke kancelarke Anege Merkel i francuskog predsednika Emanuela Markona nisu zamena za briselski dijalog.

Brnabić je za TV Prva rekla da je dogovoren naredni sastanak u Parizu zbog toga što u Berlinu nije bilo konkrentih rezultata.

„S obzirom da nije bilo konkretnih rezultata, data je mogućnost da pokušamo još jednom u Parizu i da damo malo vremena“, rekla je Brnabić, prenosi Slobodna Evropa. Ona je istakla da je važno učešće i zainteresovanost Nemačke i Francuske za pregovore Beograda i Prištine i ocenila da to može da doprinese nastavku dijaloga. „Mislim da je to dobra stvar i može da doprinese da u jednom trenutku sednemo i nastavimo dijalog i dođemo i do kompromisa koji će značiti normalizaciju odnosa, što će osloboditi sav potencijal ovog regiona i obezbediće drugačiju budućnost za mlade generacije“, rekla je Brnabić. Brnabić je ocenila i da je Srbija u Berlinu učvrstila poziciju pouzdanog, iskrenog i ozbiljnog partnera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari