Brnabić od sutra u Maroku 1Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić učestvuje na Konferenciji o svetskoj politici, koja se od 3. do 5. novembra održava u marokanskom gradu Marakešu.

Ona će učestvovati na plenarnoj sednici sa predsednikom Vlade Albanije Edijem Ramom, na kojoj će dva premijera razgovarati o aktuelnim temama budućnosti Jugoistočne Evrope i Zapadnog Balkana.

Brnabić će se u Rabatu sastati sa predsednikom marokanske Vlade Sadedinom El Otmanijem, a predviđena je i svečana večera koju, povodom Konferencije o svetskoj politici, organizuje ministar spoljnih poslova Naser Burita.

Konferencija o svetskoj politici, prvi put je održana 2008. godine, sa ciljem boljeg upravljanja svim aspektima u novom sistemu međunarodnih odnosa, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Godišnji sastanak Konferencije o svetskoj politici okuplja političke i ekonomske lidere sa pet kontinenata, kao i predstavnike civilnog društva i akademske zajednice, koji razmatraju ključne političke, ekonomske i bezbednosne izazove u svetu.

Konferencija je pokrenuo predsednik i osnivač Francuskog instituta međunarodnih odnosa (Institute of International Relations – IFRI) Tjeri de Monbrij.

Na desetoj po redu Konferenciji o svetskoj politici očekuje se učešće više od 120 visokih svetskih zvaničnika sa svih kontinenata koji će u okviru plenarnih sesija razmatrati aktuelne teme, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari