Foto: Vlada Srbije

To su ljudi koji čuvaju Srbiju na Kosovu i Metohiji, koji su tamo ostali i koji odgovorno, bez internih podela, brane naš interes u južnoj srpskoj pokrajini, predočila je Brnabić na konferenciji za novinare.

Govoreći o delegaciji Međunarodnog monetarnog fonda, Brnabić je rekla da očekuje uspešne razgovore i da veruje da će se u naredne tri nedelje izaći sa konačnim odlukama oko rasta plata i penzija.

Brnabić je rekla da je važno Fondu predstaviti viđenje vlasti u Srbiji oko rasta plata i penzija i održivog rasta privrede, i izrazila očekivanje da ćemo imati konsenzuzs u narednim danima jer imamo dobru situaciju u budžetu i fiskalnu disciplinu.

Fokus će u narednom periodu biti na daljoj transformaciji Poreske uprave, navela je Brnabić, dodajući da je postignut dogovor oko minimalne cene rada.

Važno je da to povećanje minimalne cene rada u odnosu na povećanje plata ne bude tako da opet bude primamljivije raditi u javnom sektoru nego u privredi. U privredi moraju biti bolji uslovi i veće plate jer ona plaća javni sektor, rekla je Brnabić.

Naš put ka EU je put u kojem poštujemo i usvajamo određene standarde, za mene je put jednako važan kao i sama destinacija, rekla je ona povodom izjave predsednika Evcropske komisije do neće biti proširenja unije do kraja mandata te Komisije.

Mi smo računali da do 2020. godine učinimo sve da budemo spremni za EU, da smo stvarno primenili reforme i postali društvo koje je spremno da bude ravnopravam član Unije i nadam se da će EU biti spremna tada, rekla je Brnabić.

Te reforme će nam doneti mnogo toga dobrog do tada, vladavinu prava, uslove poslovanja koji će omogućiti dinamičniji rast privrede, ocenila je ona.

Neću da razmišljam šta drugi rade i misle, moj posao da je razmišljam šta će Srbija da čini, rekla je Brnabić.