Brnabić: Odnosi Kine i Srbije izvanredni 1Foto: FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ministrom za boračka pitanja Narodne Republike Kine Sunom Šoačengom o sveukupnim odnosima dveju zemalja i daljim oblicima unapređenja saradnje.

Premijerka Brnabić je ocenila da su odnosi NR Kine i Srbije izvanredni i da ih karakteriše sveobuhvatno strateško partnerstvo i „čelično prijateljstvo“.

Premijerka je, kako se navodi u saopštenju, istakla da Srbiji veoma znači podrška koju Kina pruža na političkom, privrednom i ekonomskom planu i posebno je izrazila zahvalnost na doslednom stavu i kontinuiranoj podršci po pitanju Kosova i Metohije.

Ministar Sun je istakao da su Kina i Srbija prijateljske zemlje koje karakteriše odlična saradnja i naglasio da je to razlog što je Memorandum o razumevanju sa Ministarstvom za rad, boračka i socijalna pitanja prvi dokument koji je potpisao sa drugim zemljama od kada je formirano novo ministarstvo na čijem je čelu. Sun je ocenio da je to još jedan korak ka unapređenju odnosa Srbije i Kine.

Ministar Sun je izrazio zahvalnost Srbiji na humanitarnoj pomoći koju je uputila Kini nakon velikog zemljotresa 2008.godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari