Brnabić: Odnosi sa Turskom u usponu 1FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je u razgovoru sa potpredsednikom Vlade Republike Turske Fikrijem Išikom da su odnosi dve zemlje u stalnom usponu zahvaljujući težnji za stalnim unapređenjem političkog dijaloga.

Brnabić je podsetila da je od posebnog značaja bila poseta predsednika Erdogana Srbiji, kada je potpisan veliki broj međudržavnih sporazuma, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Ona je podvukla i značaj uspostavljanja trilateralnog trgovinskog komiteta Srbije, Bosne i Hercegovine i Turske i zahvalila Išiku na podršci za izgradnju autoputa Beograd – Sarajevo.

Išik je ukazao na važnost koju Turska pridaje odnosima dve države, ističući da je Srbija za Tursku ključna zemlja regiona, o čemu, prema njegovim rečima, svedoči veliki broj turskih investitora koji posluje u Srbiji.

Potpredsednik Vlade Turske zaključio je da veliki potencijal za saradnju postoji u oblasti tekstilne industrije, poljoprivrede, saobraćaja i infrastrukture.

Zaključeno je da je turizam oblast koja je u stalnom usponu i da je u protekloj godini zabeležen porast turističkih dolazaka u obe zemlje i ukazano na potrebu povećanja broja avio-linija.

Brnabić je, takođe, izrazila zadovoljstvo zbog saradnje na restauraciji objekata od istorijske i kulturne važnosti za oba naroda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari