Brnabić: Odnosi Srbije i Francuske poslednjih godina dostigli viši nivo 1Foto: FoNet/Vlada Srbije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je danas u Beogradu izjavila da su odnosi Srbije i Francuske u poslednjih nekoliko godina podignuti na viši nivo, a da je Srbija „čvrstvo opredeljena za dalje unapređenje sveukupnih političkih i ekonomskih odnosa“.

Ona je na sastanku sa članovima Grupe prijateljstva Francuska-Zapadni Balkan u Senatu Francuske, koju je predvodila predsednica Grupe senatorka Marta de Sidrak rekla da je Francuska jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije.

Zahvalila je na podršci koju Francuska pruža evropskim integracijama Srbije i regiona Zapadnog Balkana i istakla da Srbija aktivno radi na tome da tokom slovenačkog predsedavanja budu otvorena dva klastera, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Članovi Grupe prijateljstva Francuska-Zapadni Balkan u Senatu Francuske istakli su da Srbija može da računa na podršku Francuske kada je reč o evropskim integracijama i da je ceo region Zapadnog Balkana izuzetno važan za Francusku, navodi se u saopštenju.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Brnabić: Odnosi Srbije i Francuske poslednjih godina dostigli viši nivo”

  1. Ni traga ni glasa u francuskim medijima ( elektronskim ni pisanim ) o nekakvoj Grupi prijatelja Francuska – zapadni Balkan i to u francuskom Senatu ( sporedno beznacajni Parlament biran indirektno sa formalnim ucescem u donosenju Zakona jer “ zadnju rec “ ima Assemblée Nationale – Narodna Skupstina birana direktnim izbornim sistemom u dva kruga ) . . .

  2. Videli smo stolicu i mesto gde je sedeo vucic, na margini proslave prvog svetskog rata, od prilike kod klozeta.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.