Brnabić: Odnosi Srbije i Kipra zasnovani na prijateljstvu 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas u razgovoru sa predsednikom Republike Kipar Nikosom Anastasijadisom da su odnosi dve države zasnovani na čvrstom prijateljstvu, istorijskoj bliskosti i solidarnosti dva naroda i utemeljeni na punom razumevanju i uzajamnoj podršci u zaštiti važnih nacionalnih interesa.

Kako se navodi iz premijerkinog kabineta, Brnabić  je istakla da punopravno članstvo u Evropskoj uniji predstavlja strateški prioritet za Srbiju, i da Srbija ceni neupitnu podršku Kipra evrointegracijama Srbije.

Predsednik Anastasijadis ponovio je da Kipar ima principijelan stav po pitanju očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije. Istakao je da će Kipar nastaviti da podržava dijalog Beograda i Prištine uz punu implementaciju Briselskog sporazuma.

Brnabić se zahvalila na principijelnom stavu Kipra i naglasila da Srbija podržava i nada se pronalaženju obostrano prihvatljivog rešenja za Kiparski problem, uz poštovanje svih relevantnih rezolucija Ujedinjenih nacija.

Sagovornici su se složili da treba iskoristiti sve moguće potencijale za proširenje i produbljivanje međusobne ekonomsko-trgovinske saradnje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari