Brnabić: Podrška Mađarske važna za Srbiju 1Foto: Vlada Republike Srbije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, u okviru radne posete Mađarskoj, sastala se sa predsednikom Mađarske Janošom Aderom.

Na sastanku je zaključeno da su odnosi Srbije i Mađarske na istorijski najvišem nivou, izgrađeni na strateškom partnerstvu dve države. Redovne zajedničke sednice dve vlade su kruna uspešne saradnje koja će se nastaviti i u budućnosti, a Srbija i Mađarska posvećene su jačanju regionalne stabilnosti i saradnje, navodi se u saopštenju Vlade Republike Srbije.

Srbija izuzetno ceni dosadašnje aktivnosti i podršku Mađarske u procesu evropskih integracija Srbije“, naglasila je Brnabić na sastanku. „Nakon predstavljanja Strategije Evropske komisije o proširenju na Zapadni Balkan, kontinuirana podrška Mađarske izuzetno je važna za Srbiju“, istakla je predsednica Vlade.

Brnabić i Ader razgovarali su o unapređenju ekonomske saradnje dve zemlje i posebno istakli značaj velikih zajedničkih infrastrukturnih projekata koji su važni za ceo region. Takođe, veliki potencijal mađarskih investicija je u oblasti banjskog turizma, imajući u vidu pozitivna iskustva Mađarske u toj oblasti.

Predsednik Mađarske Janoš Ader istakao je da je Mađarska zadovoljna rezultatima dosadašnjih Samita Kina-CIEZ, posebno potpisivanjem Memoranduma o razumevanju i saradnji na izgradnji železnice Beograd-Budimpešta, i otpočinjanjem radova na tom projektu.

Brnabić i Ader razgovarali su i o aktuelnim političkim temama u regionu Zapadnog Balkana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari