Brnabić: Pokušaj SZS da nasiljem promene vlast neće proći 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da pokušaj predstavnika Saveza za Srbiju da nasiljem i incidentima promene vlast neće uspeti.

„Oni već nekoliko nedelja unazad pokazuju da je nasilje jedini put kojim oni žele nešto da urade i osvoje vlast u Srbiji, ali Srbija je demokratska zemlja i oni predstavljaju veliku manjinu“, rekla je Brnabić novinarima u Beogradu povodom dešavanja ispred Skupštine grada.

Ona je kazala da je najlakše izazvati nasilje dok je najteže biti kooperativan i otvoren za dijalog.

Brnabić je dodala da deo opozicije u okviru Saveza za Srbiju ne može ništa da uradi demokratskim putem i izrazila žaljenje zbog toga.

„Vlada Srbije će sačuvati mir i bezbednost i umeće da odbrani demokratsku volju gradjana Srbije koju su tokom prethodnih godina pokazivali na izborima“, kazala je Brnabić.

Istakla da je Srbija normalna, pristojna i toleranta zemlja i da to što pristalice Saveza za Srbiju pokazuju je njeno drugo, ali manjinsko lice.

Ona smatra da je ponašanje pristalica Saveza za Srbiju neprimereno pogotovo na današnji dan kada je u Beogradu počeo digitalni samit zemalja Zapadnog Balkana koji je okupio više od 4.000 gostiju iz regiona i sveta.

„To što oni na ovaj dan pokazuju takvu sliku Srbije je njima na čast. Savez za Srbiju je izabrao da pravi haos, ali gradjani ne treba da se brinu oko toga“, rekla je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari