Brnabić: Politički odnosi Srbije i Japana veoma dobri 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas, u razgovoru sa ambasadorom Japana u Srbiji Đunići Marujamom, da su politički odnosi Srbije i Japana veoma dobri i da se kreću uzlaznom putanjom, naročito posle posete premijera Japana Šinzoa Abea Srbiji u januaru ove godine.

Ambasador Marujama zahvalio je premijerki, Vladi i građanima Srbije na pomoći i podršci koju je Srbija pružila Japanu prilikom katastrofalnih poplava koje su nedavno zadesile ovu zemlju.

Brnabić je istakla da građani Srbije saosećaju sa prijateljskim narodom Japana i još jednom podsetila na nesebičnu pomoć koju su Vlada Japana, ali i građani svojim donacijama uputili Srbiji tokom poplava 2014. godine. Sagovornici su se složili da je u poslednjem periodu ostvaren napredak i u ekonomskim odnosima i zaključili da postoji povećan interes japanskih kompanija za poslovanje na našem tržištu i za nove investicije.

Zaključeno je da ekonomsku saradnju treba nastaviti kroz realizaciju značajnih investicionih projekata i otvaranje novih perspektiva za povećanje obima robne razmene, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari