Brnabić: Potrebno mnogo ulaganja da Krušik vratimo gde je bio 1Foto: Beta /Vlada Srbije /Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Skupštini Srbije da je „namenska industrija pod rafalnom paljbom, napadnuta sa svih strana“ i da će biti „potrebno mnogo vremena i novca da se namenska industrija, a pre svih fabrika Krušik vrati tamo gde je bio pre pve nameštene afere“.

Na sednici na kojoj članovi Vlade direktno odgovaraju na pitanja poslanika, Brnabić je rekla da „nije slučajno što su istovremeno napali Krušik, Prvu petoletku i fabriku Milan Blagojević iz Lučana, i to oni u čije vreme je ta industrija bila potuno uništena“.

Premijerka je istakla da se „najviše ulagalo u namensku kad je Aleksandar Vučić postao ministar odbrane“ te da su „ciglu po ciglu namensku industriju ponovo podigli ogromnom trudom i zalaganjem“.

Brnabić je rekla da nikada ni Rusija ni Amerika ni bilo koja zemlja nisu optužile Srbiju da s oružjem ne posluje u skladu sa svim medjunarodnim standardima i normama, a da su optužbe stigle od domaćih političara.

Premijerka je odgovorila na pitanje poslanika Marjana Rističevića koji je uzbunjivača iz „Krušika“ Aleksandra Obradovića nazvao „špijunom“ i pitao da li će, umesto što ga predstavljaju kao heroja, biti kažnjen po zakonu.

Gospodo iz SZS nije sve do novca

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da vlast u Srbiji radi u isključivo u interesu Srbije i građana te da će nastaviti da se bore da zemlje koje su priznale nezavisnost Kosova suspenduju tu odluku.

Ona je u Skupštini Srbije odgovarajući na pitanja poslanika rekla da je to što su neke države povukle priznanje rezultat rada Vlade Srbije, a ne novca.

„Gospodo iz Saveza za Srbiju nije sve do novca, možda vama jeste, ali nije sve svima na svetu do novca, novac ne kupuje sve“, rekla je Brnabić odgovarajući nedavne navode potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić da je ministar Ivica Dačić zloupotrebio službeni položaj jer je pribavljao novac za otpriznavanje Kosova.

Branabić je rekla i da je jedino važno da građani Srbije razumeju šta Vlada radi i da vide rezultate i da daje sve od sebe da život u Srbiji svim građanima bude bolje.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da je Marinika Tepić „ispunila svoj zadatak“ izjavom kojom je „bačena je ljaga“ na prijatelje Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari