Brnabić: Preduslov transparentnosti digitalizacija 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić primila je danas u kurtoaznu posetu ambasadora Nemačke u Srbiji Tomasa Šiba. Teme sastanka su obuhvatale dalje unapređenje ekonomske saradnje, proces evrointegracija Srbije kao i značaj regionalnog povezivanja.

Kako se navodi u saopštenju, Brnabić je poželela dobrodošlicu novom ambasadoru i zahvalila se na dosadašnjoj dobroj saradnji, kako ekonomskoj, tako i političkoj i istakla da Srbija ceni sugestije Nemačke i vidi ih kao konstruktivnu pomoć da se prevaziđu potencijalni izazovi na putu ka članstvu u Evropskoj uniji.

Šiba je, čestitajući predsednici Vlade na posvećenosti u sprovođenju reformi naglasio da će se dobra saradnja dve države nastavioti i ubuduće, s obzirom da je do sada davala odlične rezultate i ocenio da je SR Nemačka zadovoljna poslovnom klimom za dalja ulaganja.

„Brnabić je upoznala sagovornika sa procesom reformi, naročito u oblasti digitalizacije, kao preduslova transparentnijeg rada javne uprave i efikasnog mehanizma za borbu protiv korupcije i izrazila zahvalnost SR Nemačkoj na podršci uvođenju dualnog obrazovanja, za koje je ocenila da već daje dobre rezultate“, saopšteno je iz premijerkinog kabineta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari