Brnabić putuje u SAD 1Foto: Insajder.net

Premijerka Srbije Ana Brnabić boraviće u Sjedinjenim Američkim Državama od 23. do 26. jula i to će biti njena prva poseta toj zemlji u svojstvu predsednice vlade.

Brnabić će u Njujorku i Vašingtonu imati više susreta sa zvaničnicima SAD, kao i sa predstavnicima međunarodnih institucija i kompanija koje imaju sedište u toj zemlji, a sastaće se i sa predstavnicima naučne i poslovne zajednice.

Premijerka će biti domaćin svečanosti u Kongresu SAD, koja će biti održana povodom obeležavanja stogodišnjice podizanja srpske zastave ispred Bele kuće.

Zajedno sa premijerkom, svečanosti će prisustvovati i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, a taj jubilej biće obeležen nizom manifestacija u Vašingtonu od 25. do 28. jula.

Tokom posete SAD, predsednica vlade sastaće se sa ministrom finansija SAD Stivenom Mjučinom i sa predsednikom Svetske banke Džim Jong Kimom.

Predviđeno je da se u Vašingtonu sastane sa kopredsedavajućim srpskog Kokusa, kongresmenima Tedom Poeom i Emanuelom Kliverom, a razgovaraće i senatorom Džejmsom Rišom, kao i predsedavajućim Potkomiteta za Evropu u američkom Senatu Ronom Džonsonom i članom Vojnog komiteta Senata Tomom Kotonom.

Ana Brnabić će u Vašingtonu imati izlaganje u Međunarodnom republikanskom institutu, dok će se u Njujorku sresti sa članovima Ist-Vest instituta.

Pored toga, u Njujorku će posetiti Tesla naučni centar, neprofitnu nevladinu organizaciju koja je nedavno uključena u registar istorijskih mesta države Njujork.

Premijerka će se u Njujorku sastati i sa predstavnicima Udruženja srpskih preduzetnika, koje ima pet ogranaka – u San Francisku, Njujorku, Los Anđelesu, Beogradu i Novom Sadu, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari