Brnabić: Rano za pobednički krug u borbi protiv virusa, situacija pod kontorlom 1Foto: FoNet/Predsedništvo Srbije

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je prerano za „pobednički krug“, ali da je situacija sa epidemijom korona virusa pod kontrolom.

Ona je za TV Prva rekla da Srbija polako otvara granicu i da je odluka o slobodnom ulasku u Srbiju „došlo pravremeno“, što je naročito važno za privredu.

„Građani nemaju razloga za brigu, ali je potrebno da se pridržavajui mera, kao što je nošenje maski“, rekla je Brnabić.

Ona je, odgovarjući na pitanja gledalaca, rekla da je preporuka Kriznog štaba da se festival Egzit odloži za avgust, ako tada budu povoljni zdravstveni uslovi.

Najavila je da će se tokom ove sedmice sastati se sa predstavnicima tog festilvala da bi se videlo šta je potrebno da bi festival bio održan u zdravstveno bezbednim uslovima.

„Početkom juna donećemo odluku da li će biti održan“, rekla je Brnabić.

Brnabić: Danas sastanak posvećen merama za otvaranje novih radnih mesta

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je da će danas biti održan sastanak sa kabinetom predsednika Aleksandra Vučića kako bi se razmotrile dodatne ekonomske mere za otvaranje novih radnih mesta.

„Danas u podne je sastanak koji će imati kabinet predsednika predsednika Vučića sa mojim kabinetom, ministrom finansija i ministrom privrede, da razmišljamo o dodatnom paketu za zapošljavanje i otvaranju novih radnih mesta, nakon ove korona virus krize“, rekla je Brnabić za TV Prva.

Ona je, komentarišući pitanja koja su joj gledaoci postavili, rekla da je „kristalno jasno šta je ono što brine građane i šta se mora uraditi“.

Kako je navela, pitanja su bila posvećena brizi o zdravlju zbog korana virusa, i radnim mestima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari