Brnabić: Razočarao me Rama zbog postova na Fejsbuku 1Edi Rama Foto: EPA-EFE/CYRIL ZINGARO (Arhiva)

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je premijer Albanije Edi Rama razočarao zbog njegovih postova na društvenoj mreži Fejsbuk na kojima fudbaleri prave „albansku kokošku ili pticu“.

Ona je za televiziju Prva rekla i da je Rama postavljao na FB i slike fudbalera koji igraju za Švajcarsku, a na kopačkama imaju napisano Kosovo.

„To su jeftini politički poeni zbog kojih vi, ako ste stvarno čovek, nećete to podeliti, pa i ako to mislite, da ne bi uvredili, pa na kraju krajeva ima odlične odnose i sa (Aleksandrom) Vučićem i sa mnom, da ne bi uvredili neke ljude i zemlju koju predstavljaju“, rekla je Brnabić

Kako je dodala, pošto Rama nije mogao da se uzdrži od jefitnih političkih poena i pošto se poslužio njima na najgori mogući i najjefitiji način, njih dvoje će imati odnos „predsednice vlade Srbije i predsednika vlade Albanije“.

„I to je to. A ja ću uvek biti spremna i otvorena za razgovore“, rekla je Brnabić.

Ona je kazala da je na razgovorima u Berlinu od Edija Rame čula da Priština treba da povuče takse, ali napomenula to nije bila „konzistentna“ poruka obzirom da su postojali trenuci kada je Rama takse podržavao i tužio Srbiju da Srbija krši CEFTA sporazum.

„Sada na sastanku sa Angelom Merkel i Emanuelom Makronom on menja priču i kaže da te takse treba da se povuku. Ja sam na sastanku zato samo podsetila da je Rama bio jedan od onih koji je takse podržao pa će samim tim biti teže da utiče da se ukinu“, rekla je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari