Foto: Vlada Srbije / Slobodan Miljević

Brnabićeva je novinarima na Kopaoniku rekla da, ako bude rekonstrukcije, biće je na osnovu rezultata i nedostataka rezultata.

Na pitanje novinara o mogućoj rekonstrukciji njenog kabineta, rekla je da ova, kao i prethodna vlada, ima dobru praksu da se vrednuju rezultati i da je svaki njen član u svakom trenutku spreman da do rekonstrucije dođe ako negde može bolje i brže da se radi. Istakla je da neće o tome govoriti u medijima.

Premijerka je učestvovala na Kopaonik biznis forumu gde je istakla da Srbiji nije dovoljna samo ekonomija zasnovana na investicijama, već na inovacijama.

Dačić: O rekonstrukciji nije bilo reči 

Oglasio se i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić koji je izjavio da nije protiv rekonstrukcije, ali da o tome nije bilo reči.

„Nije bilo reči o rekonstrukciji vlade, bar ne sa mnom. Uostalom, to je pitanje za premijerku ili pre svega za predsednika Srbije i najveće stranke“, rekao je Dačić.

Na pitanje da li postoji mogućnost objedinjavanja ministarstva spoljnih poslova i evropskih integracija, rekao je: „Naravno, ničija ministarska fotelja nije večna i ako vi mislite da ću ja da kritikujem Jadranku (Joksimović), sigurno neću, ona dobro radi svoj posao i sigurno bi bila dobar ministar spoljnih poslova“, rekao je Dačić novinarima.

Prema njegovim rečima, „ništa tu nije sporno“, ali na vladi nije bilo reči o tome, a ističe da se zalagao da istovremeno sa lokalnim budu i parlamentarni izbori.

„Evo sada imate sednicu parlamenta, imate poslanike čije su stranke osvojile jedan koma nešto, 0,2 odsto glasova, gde se postavlja pitanje više legitimiteta. Obično se postavlja pitanje legitimiteta vladajućih stranaka, u ovom slučaju, postavlja se pitanje legitimiteta nekih opozicionih stranaka. Mislim da je zato bilo dobro da su se istovremeno održali parlamentarni izbori, ali naravno, nisam protiv rekonstrukcije vlade“, rekao je Dačić.

To je do sada i bila praksa, kaže on, kada god je moguće da se nađu bolja rešenja za određena mesta – tome treba pristupiti.

Mihajlović: Rekonstrukcija u redu, ako donosi efikasnost

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da nema ništa protiv rekonstrukcije vlade “ukoliko to donosi efikasniji rad“.

Mihajlović je tako komentarisala navode iz medija da bi deo njenog resora mogao da bude dat Goranu Vesiću, koji se spominje u rekonstruisanoj vladi kao ministar infrastrukture.

Kako je rekla, o tome se do sada nije razgovaralo na vladi. “Nismo razgovarali o tome, mislim da treba da nas određuju rezultati. Kada budemo o tome pričali, da li će to da bude u našoj stranci ili ćemo prvo razgovarati u vladi, imaćemo stav o tome“, rekla je Mihajlović na konfrenciji za novinare u Vladi Srbije.

Ona je naglasila da je svaka rekonstrukcija dobra ukoliko donese novu energiju i da će, kada se o tome bude zvanicno razgovaralo, izneti stav o tom pitanju.