Brnabić: Rešeni da stvaramo modernu Srbiju 1Foto: Vlada Srbije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas u razgovoru sa izvestiocima Komiteta za monitoring Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Marijom Guzeninom i Samadom Saidovim da je Vlada sprovođenjem temeljnih reformi i uvođenjem evropskih standarda rešena da stvara modernu Srbiju.

Cilj Vlade Srbije je oživljavanje privrede i smanjenje nezaposlenosti, na čemu se temeljno radi već tri godine, istakla je premijerka Brnabić. Ona je dodala da samo ekonomski jaka i stabilna Srbija može da bude članica Evropske unije i deli evropske vrednosti.

Predstavnici Saveta Evrope pohvalili su napredak Srbije u evrointegracijama, naročito u naporima u implementaciji poglavlja 23, koje je vezano za vladavinu prava, ali su istakli da država mora da uloži više napora kako bi se unapredila sloboda medija, borba protiv korupcije i vladavina prava.

Na sastanku je istaknuto da je jedan od važnijih zadataka ove vlade i reforma obrazovnog sistema i decentralizacija, za koju Srbija ima veliku podršku ove organizacije.

Premijerka Brnabić je istakla da je veoma ponosna na činjenicu da u Srbiji postoji 26 nacionalnih manjina, kao i da su na snazi zakoni koji obezbeđuju visok nivo poštovanja prava manjina.

Brnabić je predstavnicima Saveta Evrope zahvalila na podršci i prenela uverenje da će nova Vlada Srbije nastaviti intenzivnu saradnju sa ovom organizacijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari