Brnabić sa Jangom o saradnji Srbije i Kine, ali i SNS i KP Kine 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa članom politbiroa i direktorom Nacionalne nadzorne komisije Kine Jangom Sijaoduom i tom prilikom ponovila da su odnosi Srbije i Kine na najvišem nivou.

Brnabić je istakla da je uključivanje Srbije u inicijativu „Pojas i put“ od ogromnog značaja za našu zemlju i da Srbija ima najveći broj realizovanih i započetih projekata u okviru te inicijative.

Ona je izdvojila mostove, puteve i pruge koje kod nas grade Kinezi kao i veliki broj projekata u oblasti životne sredine, i energije i izrazila nadu da će saradnja biti sve veća u oblasti inovacija i tehnologije.

Brnabić je čestitala gostima jer je prošle godine više od 13 miliona građana Kine uspelo da prevazidje granicu siromaštva i što Kina nastavlja putem ekonomskog razvoja.

Jang Sijaodu je pozdravio unapredjenje saradnje i, kako je istakao, „snažnu akciju Srpske napredne stranke za saradnju sa Kinom“.

On je u Vladi Srbije premijerki rekao da „Komunistička partija Kine i Spska napredna stranka dele iste vrednosti pre svega ljubav i brigu prema svom narodu“.

Jang je dodao da se Kina pojačano bavi borbom protiv korupcije i da je u tom pravcu izmenila zakone i osnovala komisiju na čijem je čelu, sa ciljem da uz nadzor službenici bolje rade u službi naroda, odnosno da se iskoreni zloupotreba službenog položaja.

Jang je istakao da korupcije ne sme biti naročito u oblasti obrazovanja, medicine i bezbednosti hrane i lekova.

On je rekao da je smanjenje siromaštva jedan od glavnih ciljeva u Kini i da postoji svest da će podršku naroda imati oni koji rade na povećanju standarda građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari