Brnabić sa ministarkom Austrije o EU i hapšenju Đurića 1Foto: Fonet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je u razgovoru sa ministarkom spoljnih poslova Austrije Karin Knajsl da Srbija veoma ceni podršku te zemlje u procesu evropskih integracija Srbije, naročito u svetlu budućeg austrijskog predsedavanja Savetu Evropske unije (EU) u drugoj polovini 2018. godine.

Brnabić istakla je da je strateški cilj Srbije članstvo u Evropskoj uniji i naglasila važnost bržeg otvaranja pregovaračkih poglavlja. Ona je iznela očekivanje da će Srbija u junu otvoriti nova
poglavlja, koja su već spremna. Brnabić je prenela zabrinutost zbog nedavnih događaja na
Kosovu i Metohiji i upoznala Knajsl sa detaljima hapšenja direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

Ona je istakla da je Beograd opredeljen za nastavak dijaloga sa Prištinom i održavanje mira i stabilnosti u regionu, ali da očekuje i da Priština pristupi implementaciji Briselskog sporazuma u svim dogovorenim segmentima, saopštila je Vlada Srbije. Knajsl je naglasila je da je integracija Zapadnog Balkana u EU i dalje jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Austrije i da će njena zemlja nastaviti sa kontinuiranom podrškom Srbiji na tom putu, navodi se u saopštenju.

Knajsl je pohvalila napredak Srbije u ekonomskim reformama i istakla da je od velike važnosti završetak reforme pravosuđa i dalji rad u oblasti vladavine prava. Knajsl je pohvalila zalaganje Srbije u oblasti reforme državne uprave i preporučila iskustva i praktičnu pomoć Austrije kada je u pitanju novoosnovana Nacinalna akademija za državnu upravu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari