Brnabić sa Pensom: Nadamo se nastavku podrške SAD 1Foto: Kabinet premijera

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas na marginama Samita Američko-jadranske povelje (A5) u Podgorici sa potpredsednikom SAD Majklom Pensom.

Brnabić je izrazila zadovoljstvo zbog nedavno okončane, uspešne radne posete predsednika Aleksandra Vučića Vašingtonu, koja je dala podsticaj daljem razvoju saradnje dveju država i istakla da to govori u prilog tome da je unapređenje ukupnih bilateralnih odnosa sa SAD jedan od spoljno-političkih prioriteta Srbije.

Ona je istakla značaj dosadašnje podrške SAD procesu evropskih integracija Srbije i izrazila nadu da će na tom planu naša zemlja imati podršku i od nove američke administracije.

Predsednica Vlade je naglasila da je prevashodni interes Srbije da se očuva mir i stabilnost regiona zapadnog Balkana, da u tome naša država doprinosi svojim konstruktivnim pristupom i da će to činiti ubuduće.

Brnabić je podvukla da samo očuvanje mira i stabilnosti u regionu, ali i rešavanje svih otvorenih pitanja kroz dijalog i traženje kompromisa, mogu da doprinesu napretku regiona, nastavku reformskih procesa i jačanju međusobne povezanosti.

Na sastanku je bilo reči i o bilateralnoj saradnji dve zemlje na planu bezbednosti, tokom kojeg je konstatovano da je u oblasti oružanih snaga i policije ostvaren najveći napredak u prethodnom periodu. S tim u vezi, Brnabić je ukazala na punu posvećenost Srbije borbi protiv međunarodnog terorizma i spremnost da, u suzbijanju tog globalnog problema, naša država pruži aktivan doprinos.

Brnabić i Pens su razgovarali i o Briselskom dijalogu i implementaciji dogovorenog, na šta je predsednica Vlade Srbije istakla neophodnost što skorijeg formiranja Zajednice srpskih opština.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari