Brnabić sa turskim ministrom unutrašnjih poslova o evrointegracijama 1Foto: Vlada Srbije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa turskim ministrom unutrašnjih poslova Sulejmanom Sojluom o daljem unapređenju bilateralnih odnosa dve zemlje, evropskim integracijama kao i saradnji nadležnih institucija u oblasti borbe protiv terorizma i organizovanog kriminala.

Govoreći o procesu evropskih integracija, Brnabić je istakla da je članstvo u Evropskoj uniji strateško opredeljenje Srbije, kao i da je regionalna saradnja među glavnim prioritetima Vlade, gde se akcenat stavlja na što veće ekonomsko povezivanje među zemljama regiona.

Brnabić je izrazila zadovoljstvo dobrim bilateralnim odnosima dve zemlje i istakla da tome značajno doprinose i lični, prijateljski odnosi predsednika Vučića i turskog predsednika Erdogana. Takođe, naglasila je da je Srbija zainteresovana za dalji nastavak političkog dijaloga kao i za unapređenje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Premijerka je posebno pohvalila saradnju ministarstava unutrašnjih poslova dve zemlje, u oblasti borbe protiv terorizma i organizovanog kriminala i pozitivno ocenila nastavak zajedničke saradnje u okviru obuke policijskih kadrova i razmene informacija, što doprinosi većoj bezbednosti za naše građane.

Ministar Sojlu izrazio je zadovoljstvo povodom dobrih bilateralnih odnosa Srbije i Turske, kao i uspešne saradnje u oblasti borbe protiv terorizma i organiozovanog kriminala. Takođe, izrazio je zahvalnost rukovodstvu Srbije na snažnoj podršci Turskoj u prethodnom periodu, posebno u izazovnim trenucima za njegovu državu i narod. Istakao je da je slika Srbije u svetu značajno promenjena na bolje poslednjih godina, kao i da stabilnost i sigurnost, ali i poverenje koje postoji između dve zemlje, doprinose boljoj ekonomskoj saradnji i daljem razvoju naših sveukupnih odnosa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari