Brnabić: Saradnja sa Nemačkom konstantno napreduje 1Rot i Brnabić Foto: Fonet/Marija Đoković

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa Mihaelom Rotom, državnim ministrom za Evropu i zamenikom ministra spoljnih poslova Savezne Republike Nemačke o aktuelnoj političkoj situaciji u regionu Zapadnog Balkana, kao i o rezultatima ekonomskih reformi u Srbiji.

Kako se navodi u saopštenju Vlade, Brnabić je istakla da ekonomska saradnja sa Nemačkom konstantno napreduje, a da će poseban fokus u budućnosti biti na saradnji malih i srednjih preduzeća. Govoreći o nastavku reformi u Srbiji ona je naglasila da se veliki napori ulažu za jačanje i razvoj elektronske uprave za koju je navela da je, zbog transparentnosti koju obezbeđuje, najefikasnija u borbi protiv korupcije.

Intenzivno se radi i na reformi javne uprave i pravosuđa, rekla je Brnabić i dodala da su sve do sada preduzete mere kao i one koje tek predstoje važne zbog ispunjavanja standarda Evropske unije, ali pre svega zbog građana Srbije. Sagovornici su se saglasili da je interes ulaska Srbije u Evropsku uniju obostran, jer doprinosi očuvanju mira, prosperiteta i stabilnosti cele Evrope.

O sporazumu sa Kosovom

Brnabić je naglasila, da kada je reč o postizanju sporazuma sa Prištinom, kompromis vidi kao jedino rešenje i naglasila da se zalaže za dijalog bez obzira na težinu problema. Ona je dodala da zamrznuti konflikt nije u interesu Srbije i da problem mora da se reši, a da je od presudne važnosti u pravcu postizanja kompromisa bila i hrabrost predsednika Aleksandra Vučića koju je pokazao otvarajući unutrašnji dijalog o Kosovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari