Brnabić: Srbija će uvek biti uz Republiku Srpsku 1Foto:BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Nevesinju da će Srbija uvek biti uz Republiku Srpsku, ističući da, koliko Srbija bude jaka, toliko će više pomagati Srbe u tom bh. entitetu, kao i u Federaciji BiH, gde su većinsko stanovništvo.

„To je normalno i prirodno kod svih onih naroda gde matica može i gde je dovoljno ekonomski sposobna da pomogne“, kazala je Brnabić novinarima tokom posete objektima u Nevesinju, čija je obnova finansirana iz budžeta Srbije.

Dodala je da će Srbija nastaviti i u sledećoj godini da pomaže projekte koji su najvažniji za stanovnike Nevesinja.

Načelnik opštine Milenko Avdalović zahvalio je Brnabićevoj, navodeći da je pomoć Nevesinju iz sredstava Vlade Srbije započeta još 2018. godine, kada je obnovljen Dom kulture „Nebojša Glogovac“.

„500.000 konvertibilnih maraka (oko 250 hiljada evra) planirano je za pomoć budžetu opštine, a 500.000 za podsticaje privredi“, istakao je on.

Avdalović je naglasio da su zahvaljujući tim sredstvima u tekstilnom kombinatu u Nevesinju zaposlena 63 radnika.

„U toku je sprovođenje projekata Doma kulture u kome je smeštena Muzička škola, Narodna biblioteka, Gradska galerija, odnosno buduća spomen-soba, te dogradnja vrtića i osnovne škole“, kazao je načelnik Nevesinja.

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas će posetiti i Prebilovce, gde će obići Crkvu Vaskrsenja Hristovog i spomen-kosturnicu, a potom i manastir Žitomislić.

Najavljeno je da će se Brnabićeva danas popodne u Mostaru sastati sa gradonačelnikom tog grada Mariom Kordićem, da će posetiti Stari grad i Stari most.

U Mostaru će posetiti i Sabornu crkvu Svete Trojice i „Prosvjetinu“ školu, a potom će otvoriti 102. „Šantićeve večeri poezije“, koje organizuju Srpsko kulturno-prosvetno društvo „Prosvjeta“ i SPKUD „Gusle“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari