Brnabić: Upitna je uloga Branka Stefanovića u delegaciji privatne firme GIM 1Foto: FoNet/ Vlada Slobodan Miljevic

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas da je upitna uloga oca ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, Branka Stefanovića u delegaciji privatne firme GIM koja se bavi trgovinom naoružanjem i vojnom opremom prilikom posete italijanskoj fabrici oružja „Bereta“, ali da treba dozvoliti nadležnim institucijama da se time bave.

Ona je na pitanje novinara zašto je zabranila ministrima da govore o „aferi Krušik“ rekla da je zamolila ministre da ne odgovaraju na pitanja oko fabrikovanih afera.

Otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića posetio je, kako su preneli mediji, u maju 2019. godine italijansku fabriku oružja „Bereta“ kao jedan od trojice predstavnika privatne firme GIM koja se bavi trgovinom oružjem, a ministar je kada je otkrivena ta afera negirao da njegov otac ima ima bilo kakve veze sa tom firmom.

„Treba da ispoštujemo postulate pravne države da sud utvrdi činjenice i donese odluku“, rekla je Brnabić.

Dodala je da ministrima nije zabranila nego ih je zamolila da ne odgovaraju na novinarska pitanja o „aferi Krušik“ i drugim fabrikovanim aferama, a da je poslednja afera farma „Morović“, već je ministre zamolila da o tome ne govore jer od fabrikovanih afera ne mogu da se bave pitanjima za koja su dobili mandat od građana.

„Građani su nam dali mandat da se bavimo reformama, nezaposlenošću, a ništa od toga nismo mogli da govorimo od fabrikovanih afera“, rekla je Brnabić.

Dodala je da su njeni ministri na raspolaganju svim nadležnim organima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari