Brnabić: Uskoro novi tekst amandmana 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u razgovoru sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Semom Fabricijem da Ministarstvo pravde i Vlada Srbije posvećeno rade na završetku novog teksta ustavnih amandmana i usaglašavanjem sa preporukama Venecijanske komisije.

Brnabić je objasnila da je ovo važan posao na kojem su predstavnici Vlade intenzivno radili u proteklom periodu i izrazila uverenje da će tekst u najskorijem periodu biti završen i prosleđen Narodnoj skupštini na usvajanje, saopštila je Vlada Srbije.

Šef Delegacije EU ocenio je da je za Srbiju ključan napredak u oblasti reforme pravosuđa i vladavine prava, kao i sprovođenje svih obaveza u pregovaračkom procesu iz poglavlja 23 i 24.

Kada je u pitanju donošenje medijske strategije, premijerka je objasnila da se vodi kontinuirani dijalog Vlade i predstavnika medijskih udruženja.

Ona je ocenila da budući dokument treba da omogući i garantuje sigurnost predstavnika medija i njihovo pravo na nesmetan rad, ali uz poštovanje zakona.

Brnabić i Fabrici razgovarali su i o situaciji u regionu zapadnog Balkana i dijalogu Beograda i Prištine.

Premijerka je ponovila stav da je Srbija spremna za pronalaženje kompromisnog rešenja, ali da nije zadovoljna činjenicom da Priština ne radi na implementiranju sporazuma, pre svega kada je u pitanju Zajednica srpskih opština kao okosnica Briselskog sporazuma.

Krajem nedelje, kako je najavljeno, biće otvoren za saobraćaj Žeželjev most u Novom Sadu, obnovljen uz finansijsku podršku EU, uz prisustvo komesara za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanesa Hana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari