Brnabić: Veća nemačka ulaganja i jačanje saradnje ključni interes Srbije 1Foto: Beta/ Slobodan Miljević

Premijerka Ana Brnabić danas je rekla da je ključni interes Srbije dalje povećanje nemačkih investicija u infrastrukturne projekte i jačanje saradnje u oblasti energetike, obrazovanja i IT sektora, saopštio je njen kabinet.

Brnabić je u razgovoru sa predsednikom Nemačko-srpske privredne komore Frankom Aleterom istakla da je Nemačka jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije i jedan od najvećih investitora u srpsku privredu.

Aleter je ocenio da je povoljna poslovna klima uslovila da sve veći broj nemačkih kompanija želi da investira u Srbiji, što otvara mogućnosti za dalje jačanje saradnje u brojnim oblastima.

Ukazao je na značaj koji nemačke kompanije pridaju pitanjima zaštite životne sredine i izrazio zadovoljstvo najavljenim merama Vlade, što otvara dodatne mogućnosti za međusobnu saradnju.

Na sastanku je ocenjeno da je dualno obrazovanja koje se primenjuje u Srbiji odličan put da se dođe do obrazovanog kadra koji će moći da odgovori na potrebe kompanija sa najsavremenijom tehnologijom, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari