Brnabić za HRT: Nisam Vučićeva produžena ruka 1

Prvi put otakako je postala premijerka Ana Brnabić je dala intervju za hrvatske medije i to HRT.

Za odnos s predsednikom Vučićem rekla je da je odličan.

Gledam na taj odnos kao jednu od najvećih snaga Srbije. Mnogo se konsultujem s predsednikom jer je on čovek za koga mislim da najbolje poznaje Srbiju”, rekla je premijerka dodajući da joj ne smetaju prozivke da je produžena ruka Vučića jer zna “ko je i što je” kao i da će rezultati ostati iza nje.

Branbić je navela da Hrvatska i Srbija imaju velike potencijale za zajedničku saradnju koji u ovom trenutku nisu potpuno iskorišćeni, što ne znači da ne ide nabolje.

U 2017. naša ukupna razmena povećana je 14 odsto u odnosu na 2016. i to je dalje malo u odnosu na ono što možemo imati, objasnila je Brnabić.

U rešavanju odnosa između Hrvatske i Srbije ključno je i pitanje nestalih.

To je svakako jedno od najtežih i najvažnijih pitanja za porodice tih ljudi, a generalno i za odnose između Hrvatske i Srbije. Nakon sastanka i posete predsednika Vučića Hrvatskoj, i predsednik Vučić i predsednica Grabar-Kitarović imali su sastanke s porodicama nestalih. Drago mi je i da će hrvatski ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković posetiti Beograd kada će razgovarati i sa ministarkom pravde Nelom Kuburović i to će biti jedno od pitanja. Vjerujem da će se to spustiti na nivo radne grupe i da ćemo krenuti raditi na tome da se što pre reši, rekla je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari